sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Voihan purkit ja purnukat...

Kirpputoreilta on mukaan tarttunut useampi Riihimäen lasipurkki. Osa löytynyt sukulaisten nurkista ja yksi jopa varta vasten ajettu hakemaan Suonenjoelta. Osa purnukoista on käytössä jatkuvasti, mutta suurin osa näistä nököttää melkein ympäri vuoden keittiön kaapin päällä. Tähän aikaan vuodesta nuo purnukat kuitenkin jakautuvat koristamaan kotia.Nyt taitaa kuitenkin olla aika nostella purkit takaisin kaapin päälle...



Sorruin ostamaan muutaman lasipurkin ihan uutta tuotantoa tässä taannoin. Kokeilin sinne ja tänne, ei... kyllä nämä vanhat vaan miellyttävät silmää enemmän. Ja niissä säilyy niin näppärästi monenlaiset jutut; mm. kahvinkeittimen vierestä löytyy muutama purkki kahville, teelle ja sokerille.

Matalissa Kumelan-lasikansilla varustetuissa purkeissa oli tänä jouluna erinäköisiä jouluvaloja. Näitä, varsinkin patteriversioita meiltä löytyy ehkä liiankin kanssa...mutta ne vaan on niin näppäriä, kun pienet lapset eivät ylety kiskomaan roikkuvista johdoista!


Tästä aasin siltaa käyttäen päästään purnukoista johonkin itse tehtyyn eli omavalmiste valosarjaan. Näitä nyt voi tehdä hyvinkin erilaisilla tavoilla ja eri materiaaleista, mutta tässä oma versioni. Eli vesi-ilmapallon päälle pyöritin aika napakasti lankaa, jossa oli jo valmiiksi paljetteja. Kun lankaa oli sopivasti ja laitoin reilun kerroksen tapettiliimaa päälle ja eikun kuivamaan. Pallojen kuivettua puhkaisin ilmapallot ja kaivelin ne lankapallon sisältä varovasti ulos ja tilalle ujutin valosarjan (kaksi lamppua per pallukka). Ja that´s it!











.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti